Climatronic - czy mozna wyłączyć i ustawić na zwykły naview

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • prez7
    Rider
    • 2017
    • 261
    • Octavia II combi (1Z5)
    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

rafiki, wyluzuj bo nikt o dywanie nie pisał. Nie mogę teraz pisać pogadamy w piątek 8)
  • prez7
    Ambiente
    • 2014
    • 111
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Cześć z góry przepraszam za może lamerskie pytanie, ale wole je zadać tu na forum, chodzi o Climatronic, który rozważam przy zakupie OIII, zamiast podstawowej Climatic.

Czy Climatronic można wyłączyć i mieć domyślnie ustawiony zwykły nawiew, taka aby sprężarka nie pracowała ?

Prez7
    Wcześniej: F1 1.2 12V 64KM.
    Teraz: OIII 1.2TSI 85KM Szary metal, Ambition, Amazing.

Komentarz

Nie wiem jak w Octavii, ale w Lagunie, którą miałem oczywiście taka opcja była :-) Trzeba było tylko wyłączyć AUTO i A/C :-) Natomiast nie było takiej możliwości jak chciałem mieć nawiew tylko i wyłącznie na przednią szybę :-/

Komentarz

• Przem78
        Rider
        • 2013
        • 561

Zamieszczone przez prez7
        Czy Climatronic można wyłączyć i mieć domyślnie ustawiony zwykły nawiew, taka aby sprężarka nie pracowała
        Tak, wtedy kierunki nawiewu ustawiasz sobie guzikami, prędkości wiatraka i temperatury gałką. Przy włączeniu nawiewu na przednią szybę oczywiście włączy się Auto i AC ale można spokojnie wyłączyć guzikami.
        Pozdr. Przemek

Komentarz

• prez7
          Ambiente
          • 2014
          • 111
          • Octavia III (5E3)
          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

Dobra, ale czy takie ustawienie jest możliwe jako domyślne, przy każdym załączeniu motora ? Z tego co piszesz odpada ustawienie nawiewu na przednią szybę, bo klima załączy się automatycznie.
          Wcześniej: F1 1.2 12V 64KM.
          Teraz: OIII 1.2TSI 85KM Szary metal, Ambition, Amazing.

Komentarz

• Przem78
            Rider
            • 2013
            • 561

Dobra, ale czy takie ustawienie jest możliwe jako domyślne, przy każdym załączeniu motora ?
            Ja tak miałem przez całą zimę, nawiew ustawiony na szybę (nie max z pokrętła temperatury) tułów i nogi, kręciłem tylko temperaturą i nawiewem (siła nawiewu też reguluje się automatycznie w zależności od potrzeb)
            Pozdr. Przemek

Komentarz

• Barto79
              Drive
              • 2013
              • 42

hej
              u mnie jest tak, że ja mam to lusterko z czujnikiem wilgotoności.
              Jak ustawiam przyciski na AUTO i wyłączam A/C, a pokrętło nawiewu w pozycji zgaszonych diód, to Climatronic automatycznie dobiera kierunek i siłę nadmuchu tak, aby nie dopuścić do parownia szyb
              Pod przyciskiem SETUP można wybrać intensywność nadmuchu ( 3 poziomy)
              Pokrętłem ustawiam jedynie temp nawiewiu.

Pozdr
              “It is mine, I tell you. My own. My precious. Yes, my precious.”
              ― J.R.R. Tolkien, The Fellowship of the Ring

Komentarz

• Porschak
                Classic
                • 2013
                • 25

Chyba nawet przy wyłączonym AC klima i tak pracuje, bo na wyświetlaczu od komputera, tego pokazujacego zużycie paliwa na poszczególnych funkcjach, pojawia sie napis Klimatyzacja... Tak jak pisałem nawet przy WYŁĄCZONYM AC...
                Srebrna Ambition plus pakiet Amazing i GSM

Komentarz

• Przem78
                  Rider
                  • 2013
                  • 561

Zamieszczone przez Porschak
                  Chyba nawet przy wyłączonym AC klima i tak pracuje, bo na wyświetlaczu od komputera, tego pokazujacego zużycie paliwa na poszczególnych funkcjach, pojawia sie napis Klimatyzacja... Tak jak pisałem nawet przy WYŁĄCZONYM AC...
                  Działa dmuchawa i ona też potrzebuje powera :P
                  Pozdr. Przemek

Komentarz

Pracuję...